Ja, vi elsker – – dette bordet.

Ikke et nøyaktig sitat, men inspirert av både 17.mai og Bjørnstjerne Bjørnson. Nasjonaldagen er rødt, hvitt og blått, men den er også knall grønn i en skiftende vårstemning. Og det er nå du kan kjenne på disse følelsene og dekke bordet med litt våryr norsk natur, …. i nasjonalfargene. Gjør det enkelt, naturlig og feststemt.

17.mai 1

Sommersalat Du trenger: Cherry-tomater, jordbær, mynteblader, god olivenolje, nykvernet pepper og balsamicoeddik. Slik gjør du: Benytt lik mengde jordbær og tomater. Del de i 4. Hakk opp myntebladene. Legg blandingen i en skål. Drypp over litt olivenolje balsamicoeddik og nykvernet pepper. Salaten passer ypperlig til grillmat og spekemat.

Sommersalat –  Du trenger: Cherry-tomater, jordbær, mynteblader, god olivenolje, nykvernet pepper og balsamicoeddik. Slik gjør du: Benytt lik mengde jordbær og tomater. Del de i 4. Hakk opp myntebladene. Legg blandingen i en skål. Drypp over litt olivenolje balsamicoeddik og nykvernet pepper. Salaten passer ypperlig til grillmat og spekemat.

Vakker håndlaget keramikk fra Ragnhild Wik.

Vakker håndlaget keramikk fra Ragnhild Wik.

Foto © Bjørn Johan Stenersen

Foto © Bjørn Johan Stenersen

National day decorations
The Norwegian national day is coming up on May 17th which means that the colours red, white and blue (the Norwegian flag) will be everywhere. But the celebration will also be dominated by the green colours of spring. Play around with both nature’s and the nation’s colours on your May 17th table. Keep it simple, natural, and festive.