En Løvetann har mange egenskaper.
Du skal ikke gå langt for å finne løvetann på denne årstiden. Når vi åpner døren her hjemme ser vi rett over på en gul eng. Et ufattelig antall knallgule blomsterkroner som står i en sterk kontrast i det grønne gresset – og mot den blå himmelen. Med andre ord er tiden inne for å prøve noen mellomeuropeiske tradisjoner. I Danmark, Tyskland og Frankrike dyrkes løvetann som en helt vanlig salatplante, først og fremst på grunn av sine mange bruksområder. Både rot, stilk, blomst og blader er spiselige. Bladene kan benyttes i salat og på smørbrød. Av selve blomsten er det mulig å lage både te, saft og sirup. Roten kan kokes og serveres i en grønnsaksblanding. Det er mange muligheter. Men husk – løvetann bør plukkes i en tidlig vekstfase, da smaker de best.
Ønsker du oppskrifter på saft, te eller salat laget av løvetann så kan du sende en mail til hegeogbjorn@2athome.no.
Nyt våren.
The many surprises of the dandelion flower
You don`t need to travel far to find dandelions at this time of year. At least not in our neck of the woods. When we open our front door we immediately look upon a field of yellow dandelions. An immeasurable number of yellow blossoms contrasted against the green grass and blue sky. That means this is the time to try a few dandelion traditions from a little further south.
In Denmark, Germany, and France dandelions are grown to be used in food, and they have so many different uses. All parts of the dandelion are edible, root, stem and flower. The leaves can be used for salads and sandwiches. Of the flower itself we can make tea and syrup. Boil the root and you may serve as an vegetable.
And remember that the dandelion should be harvested in the early stages of its life. Thats`s when the taste is at its best. If you would like some recipes for dandelion tea, cordial or salads send us an email at hegeogbjorn@2athome.no.
Enjoy.