En lun start på dagen.

Lørdag morgen – og det henger et tynt hvitt slør over Skogshorn. Vi registrerer at solen snart vil presse seg gjennom og vise seg frem i et herlig turvær. Men det har ingen hast her vi sitter og nyter frokosten og følger naturens skiftninger. Bordet er dekket med hjemmelaget pæresyltetøy, fersk brød og duften av nytrukket espresso som fyller rommet. Det er deilig å føle at vi har den tiden vi trenger . . . til ikke å gjøre noe som helst. Ha en fin weekend.

1-paere-bjorn-johan-stenersen2-paere-bjorn-johan-stenersen3-paere-bjorn-johan-stenersen4-paere-bjorn-johan-stenersen

Pæresyltetøy En klassiker du kan benytte til både pålegg og dessert Du trenger: 1 kg pærer, ½ sitron, 1,5 dl sukker, 2 ts kanel, ½ chili, 2 stjerneanis, 2 dl vann. Slik gjør du: Skrell pærene og fjern kjernehuset. Del pærene i biter. Hakk opp chili. Kok pærene til de er møre sammen med chili, stjerneanis og saften av sitron. Fjern stjerneanisene før du moser pærene. Tilsett sukker og kanel. Kokes forsiktig opp under omrøring i ca 10 minutter. Foto © Bjørn Johan Stenersen

Pæresyltetøy
En klassiker du kan benytte til både pålegg og dessert
Du trenger: 1 kg pærer, ½ sitron, 1,5 dl sukker, 2 ts kanel, ½ chili, 2 stjerneanis, 2 dl vann. Slik gjør du: Skrell pærene og fjern kjernehuset. Del pærene i biter. Hakk opp chili. Kok pærene til de er møre sammen med chili, stjerneanis og saften av sitron. Fjern stjerneanisene før du moser pærene. Tilsett sukker og kanel. Kokes forsiktig opp under omrøring i ca 10 minutter.
Foto © Bjørn Johan Stenersen

A slow breakfast
It’s Saturday morning and a thin layer of fog covers the peak of Skogshorn outside our window. The sun is about to make its presence known and chace away the fog to leave us with perfect hiking weather. However, we are in no hurry as we enjoy a slow breakfast while enjoying the changes happening in the landscape around us. The table is set with homemade pear jam, freshly baked bread and two cups of espresso. Time moves slowly here, giving us all the time we need to do nothing at all except enjoying the weekend. We hope you do that as well.

No Comments

Post a Comment