En venninnelunsj er litt mat – og mye prat.

I dag ser det ut til at sommeren våkner til liv, og det passer meg utmerket. Tagliatelle i enkel valnøttsaus, servert med parmesan og hele valnøtter smaker best med en anelse middelhavsvarme. Nektarinene manglet litt sødme og de har jeg derfor latt ligge i en lake med vann, sukker og lavendel før servering.
Nyt dagen.

Venninnelunsj1Venninnelunsj2Venninnelunsj3

Bland en del sukker med to deler vann og kok til sukkeret er oppløst. Tilsett 2-3 små kvister lavendel og lå stå til avkjøling. Hell laken over oppskårne nektariner og la de trekke sødme. Foto © Bjørn Johan Stenersen

Bland en del sukker med to deler vann og kok til sukkeret er oppløst. Tilsett 2-3 små kvister lavendel og lå stå til avkjøling. Hell laken over oppskårne nektariner og la de trekke sødme.
Foto © Bjørn Johan Stenersen

Lunch with friends is one part food, and two parts good company.
It looks like today will be a proper summer day, which suits me perfectly.
Tagliatelle in walnut sauce served with parmesan cheese and walnuts, is best served with a hint of mediterranean climate.
The nectarines were lacking a bit of sweetness so I put them in a mixture of water, sugar and lavender before serving them.
Enjoy.