Førjulsgleder – DIY

7 sorter ? Ikke i dag. Det holder med en som er fin å se på og i tillegg smaker himmelsk. Oppskriften ser du under bildet.

Myk pepperkake Du trenger: 150 gr romtemperert smør - 3 dl strø- eller farinsukker - 3 egg - 2 ts malt nellik - 2 ts kanel - 2 ts malt kardemomme - 2 ts malt ingefær - 2,5 ts bakepulver - 4 dl hvetemel - 2 dl kulturmelk - 4 ss tyttebærsyltetøy Slik gjør du: Sett ovnen på 175 grader. - Smør og strø en form (ca 2,5 liter). Visp smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene – ett av gangen – rør deigen glatt mellom hver gang. Bland krydderet, bakepulver og hvetemel i en bolle. Sikt deretter blandingen inn i deigen og rør forsiktig. Tilsett kulturmelk og tyttebærsyltetøy og rør sammen. Stek kaken nederst i ovnen i ca 45 minutter. La den hvile noen minutter i formen. Hvelv kaken ut på et fat og la den kjølne. Glasur: Melis og klementinskiver – toppet med fersk timian.

Myk pepperkake
Du trenger:
150 gr romtemperert smør – 3 dl strø- eller farinsukker – 3 egg – 2 ts malt nellik – 2 ts kanel – 2 ts malt kardemomme – 2 ts malt ingefær – 2,5 ts bakepulver – 4 dl hvetemel – 2 dl kulturmelk – 4 ss tyttebærsyltetøy
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader. – Smør og strø en form (ca 2,5 liter). Visp smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene – ett av gangen – rør deigen glatt mellom hver gang. Bland krydderet, bakepulver og hvetemel i en bolle. Sikt deretter blandingen inn i deigen og rør forsiktig. Tilsett kulturmelk og tyttebærsyltetøy og rør sammen. Stek kaken nederst i ovnen i ca 45 minutter. La den hvile noen minutter i formen. Hvelv kaken ut på et fat og la den kjølne. Glasur: Melis og klementinskiver – toppet med fersk timian.

Frem til julaften skal vi – hver dag – gi deg noen tips som kan glede familie og venner i den kalde og mørke årstiden. Følg med.
Vi skal også hver søndag trekke tre heldige vinnere av vår julebok. Her finner du ytterligere 150 ideer til en lun jul. Det eneste du trenger å gjøre er å legge inn navnet ditt i kommentarfeltet under. Deretter gå til Facebook og del innlegget med vennene dine.

Tags:
No Comments

Post a Comment