Guro + Siri = Studio Føy

De mottok sin mastergrad i produktdesign ved Oslo Met i 2018, men ble allerede i 2017 tildelt designprisen for Årets Nykommer av BoBedre. De var også eneste norske representanter under talentutstillingen Greenhouse under Stockholm Furniture Fair. Kun 31 designere fra 18 ulike land kom gjennom nåløyet. Også i år stilte de ut i Stockholm, under området Design Studio Area.

Guro Sørbø Midtun og Siri Line drømmer om å ta Studio Føy videre med sine kreative og levende produkter.  – Vi ønsker at vårt design skal ha en verdi for eieren, er deres klare budskap. Og de har kommet langt, – imponerende langt.

 

Under salgsutstillingen UNiK, på Galleri Format i november, kan du se og prøvesitte trebenken Pusle – inspirert av et puslespill. Du bestemmer selv hvordan de avtagbare putene skal plasseres på sitteflaten, og på den måten kan du også endre uttrykk. De argerike putene er festet til plater med knotter på undersiden, som igjen passer til hull i selve benken. På den måten holdes putene på plass, og på samme måte kan man binde sammen flere benker.

Vi tok en tur innom Guro og Siri for en liten kaffeprat.

Hvordan startet samarbeidet ?
Da vi gikk i andre klasse på bachelor måtte alle i klassen ta en personlighetstest, som grunnlag for inndeling i et gruppeprosjekt. Vi havnet på samme gruppe, og etter det har vi jobbet sammen på hvert prosjekt vi har hatt på skolen. Vi gjorde både bachelor- og masteroppgaven sammen.

 

Hvor kommer navnet fra – Studio Føy ?
Firmanavnet Studio Føy har også en klar forankring i jentenes personlighet og arbeidsfilosofi: – Det handler om å føye noe sammen – som ideer, løsninger og gleder.

Litt som Pusle ?
Pusle ble utviklet under bacheloroppgaven vår, sammen med lysestakene “Stack” (som blir lansert for danske Warm Nordic på nyåret 2019). Vi jobbet med “fleksibilitet” som stikkord, og ønsket å lage produkter som var i forandring. Inspirasjonen til benken er puslespill, og vi liker hvordan brukerne enkelt kan endre uttrykket ved å bytte ut puter i andre størrelser og farger. Man kan i større grad tilpasse produktet til sitt hjem.

Hvordan jobber dere sammen i kreative faser ?
Det å tulle, tøyse og ha det gøy er viktig for oss begge. Det er kvaliteter som åpner for uante muligheter, og kreative prosesser. Vi har erfart at ut av mye lek og tull kan det komme gull. Tidlig i en idéfase er alt veldig åpent med få begrensninger, og stort rom for å komme opp med mange løse ideer på kort tid. Vi er flinke til å spille videre på hverandres ideer, og tenker som regel sjelden at noe er en dårlig idé.

 

Hvor henter dere ideer og inspirasjon fra ?
Vi prøver å ikke se for mye på eksisterende produkter og ting som finnes fra før, men heller la oss inspireres av andre ting. F.eks ting i naturen, former, teksturer, og liknende.

Hva er planene fremover ?
Gjennom Norsk Industri fikk vi tildelt et arbeidsstipend og jobber for tiden hos Vestre. Der skal vi være frem til januar neste år. Etter det er planen å jobbe videre med Studio Føy. Vi jobber med å få flere produkter i salg – både på egenhånd og gjennom produsenter. Det er veldig tøft, men det er dette vi har lyst til å drive med.

 

UNiK
Hver eneste kunsthåndverker er unik. Hvert eneste produkt er unikt. At vi samles i Galleri Format gjør oss til et unikt fellesskap av kunsthåndverkere og designere. Salgsutstillingen vil ha et blandet materialbruk, som viser nyttefunksjon i tillegg til en estetisk opplevelse, som plasserer objektene i et skjæringspunkt mellom design og kunst.
22. november åpner salgsutstillingen UNiK med Christina Peel, Guri Sandvik, noidoi, Barmen & Brekke, Kneip, Studio Føy, Anne Udnes, Kari Mølstad, Nina Malterud, Elisa Helland-Hansen og Tonning & Stryn med design av Andreas Engesvik. Salgsutstillingen UNiK står frem til 22. desember.

Hver lørdag kan du i tillegg møte kunsthåndverkernene til en UNiK samtale vi har kalt ”coffee with makers”.

Utstillingen er kuratert av Hege Barnholt.

Foto @Bjørn Johan Stenersen