Helt naturlig.

Det er deilig å møte sommeren. Paprika møter agurk. Tomater møter vårløk. Chili møter stangselleri. En herlig røre av grønnsaker som du i dag kan forvandle til en smakfull Gazpacho. Og – nå som temperaturen stiger serverer du Gazpacho`en rett fra kjøleskapet. God til lunsj, eller som en sval forrett mot kvelden. Se mer og les oppskriften under.

Gazpacho 1

Du trenger: 1 agurk, 1 vårløk, 1 hvitløksbåt, 2 skiver hvitt brød, 3 tomater, 1 rød paprika, 1 stilk stangselleri, ½ dl fersk basilikum, ½ dl olivenolje, 1ss balsamico, 1,5 dl tomatjuice. Salt, pepper, sukker og presset sitronsaft etter smak. Slik gjør du: Skrell agurken og del alle grønnsakene i biter. Skjær skorpen av brødet og del i biter. Bland sammen olivenolje, balsamico, hakkede basilikumblader og tomatjuice. La grønnsakene marineres i blandingen – ca 2 timer i kjøleskapet. Kjør deretter alt i en blender til du får en passende konsistens. Nyt onsdagen. Foto © Bjørn Johan Stenersen

Du trenger: 1 agurk, 1 vårløk, 1 hvitløksbåt, 2 skiver hvitt brød, 3 tomater, 1 rød paprika, 1 stilk stangselleri, ½ dl fersk basilikum, ½ dl olivenolje, 1ss balsamico, 1,5 dl tomatjuice. Salt, pepper, sukker og presset sitronsaft etter smak. Slik gjør du: Skrell agurken og del alle grønnsakene i biter. Skjær skorpen av brødet og del i biter. Bland sammen olivenolje, balsamico, hakkede basilikumblader og tomatjuice. La grønnsakene marineres i blandingen – ca 2 timer i kjøleskapet. Kjør deretter alt i en blender til du får en passende konsistens. Nyt onsdagen.
Foto © Bjørn Johan Stenersen

All natural
We’re finally seeing the approach of the Norwegian summer. And with it comes summerly recipes. Pepper meets cucumber. Tomato meets scallions. Chilli meets celery. A beautiful mix of vegetables easily turned into a Gazpacho. And now that temperatures are rising you may serve it straight from the fridge. Well suited for lunch or as a starter before your dinner.