Hverdagsluksus.

Eller kanskje vi skal kalle det mentalhygiene. Legg fra deg iPhone og unn deg et døgn ute i skogen. Kjenn på følelsen av å ikke være tilgjengelig. De første timene er du sikkert litt urolig selv, men det går over. Velg et døgn med skyfri himmel, slik at du også kan nyte det fantastiske lyset vi har om natten. Det er en utrolig følelse å våkne, og oppleve at naturen blir grønnere, frodigere og mer fargerik fra time til time. Dette er vår favorittårstid. Og nå, mens du nyter alle de sanselige inntrykkene, kan du også benytte anledningen til å plukke med deg noen brennesleblader og smake på noe av naturens overflod når du kommer hjem.
Oppskriften ser du lenger ned i innlegget.

Foto @Bjørn Johan Stenersen

 

Brenneslesuppe
Du trenger:
1 liter brennesleblader. Bruk unge skudd.
6 dl kyllingkraft
1 liten løk
1 fedd hvitløk
2 ss smør
1 dl fløte
Salt og pepper

Slik gjør du:
Skyll brenneslebladene i kalt vann.
Fres løk og hvitløk til de blir gyldene.
Rør inn brenneslebladene og fres videre til bladene har falt sammen.
Tilsett kyllingkraft.
Kok opp og la den småkoke i 5 til 10 minutter.
Kjør suppen jevn med en stavmikser.
Tilsett fløte.
Gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt og pepper.