Med lidenskap for norsk design.

– Vi er lidenskapelig opptatt av norsk design produsert i Norge. Med Skogen Design ønsker vi å bidra til å ta vare på norsk håndverkstradisjon. Vi har et særlig fokus på norsk interiørdesign fra 1930-1980 og ønsker å gjøre den tilgjengelig for folk flest, samtidig som vi løfter fram dagens norske designere og produsenter. Vi mener kortreiste varer og gjenbruk av interiør er et viktig bidrag for å utvikle en mer bærekraftig og fremtidsrettet måte å leve på, – forteller Brian.

Skogen Design ble startet av Brian Noguera og Kim Gabrielli i 2014. De har en felles interesse i gjenbruk av interiør, design og kunst. Skogen Design ble startet mens Brian ventet på å få sin legelisens i Norge. Han er utdannet lege og kirurg innen vestlige og kinesisk medisin, men også spesialist innen nordisk design fra 1950 – 1970-tallet. Brian er daglig leder og produktsjef i Skogen Design. Kim Noguera Gabrielli har mer enn 15 års arbeidserfaring innen internasjonalt samarbeid, bærekraft og politisk kommunikasjon og påvirkning. Han er direktør og daglig leder for UN Global Compact Norge.

 

Hvor kom interessen for nordisk interiørdesign fra?
– Brian er designsjefen i Skogen. Han har vært fascinert av design og kunst helt fra han hadde kunsthistorie på skolen. Et besøk til Sverige i 2007 gjorde at han ble solgt over det naturnære, funksjonelle og elegante i nordisk design.

 

Interessen har vel kanskje også noe med deres syn på materialisme å gjøre?
– Det kommer nok litt an på hva du legger i «materialisme». Men vi er opptatt av å gjenbruke og ta vare på både designet og gjenstanden i seg selv, slik at fremtidige generasjoner får nyte av forrige århundrets design.

 

Hvordan innredes det hjemme hos dere?
– Vi vil ta vare på norsk design og vi har derfor stort sett bare det hjemme. Men gjerne både gammelt og nytt. Samtidig er det ikke tvil om at vi liker gjenbruk, naturmaterialer og tisløst vintage design. Vi har derfor lite teak, men mange funksjonelle og elegante møbler fra 1960-tallets Norge. Vi kombinerer med norsk kunst, keramikk og glass.

 

Skogen Design, som ligger i Schweigaardsgate 94 ved Vålerenga, ønsker å være Norges beste butikk for salg av retro, mid-century og vintage interiør.

 

Du kan se mer fra Skogen Design på https://skogendesign.no