Nesten til å spise opp …

Keramiker Mette Strøm har en naiv kjærlighet til norsk tradisjonshåndverk. Hennes egg er en lek med taktilitet og hvert objekt har et unikt uttrykk. De er en glede for øyet, men de gir også en god følelse å kjenne på. En slags mental og fysisk berøring som blir forsterket ved frokostbordet.

Hvordan vil du beskrive deg som keramiker ?
Leken. Jeg sier alltid at jeg leker med leire – og det er faktisk det jeg gjør. Det er et fantastisk materiale å arbeide med, nesten plastisk. Men det er ”bare leire”, – så om det går riktig galt er det bare å bløte opp leira og bruke den om igjen.

Hvor kommer formene fra ?
Det vet jeg faktisk ikke. De er jo ikke perfekte og sikkert ikke slik de bør være hva nå enn det er. Jeg reiser mye, sett mange forskjellige former. Noe fungerer, eller kanskje jeg skal si ”faller i smak” og annet ikke. Når jeg lager ting så handler det litt om magefølelse, litt om erfaring og litt ”skitt la gå”. Eggene er jo trygge og gode. De har en form som tydeligvis appellerer til mange sanser, forventninger og myter. De er gode å ta i, kjenne på og med forskjellige glasurer blir det noe for synet også. Og som det lille ekstra, kommer lyden…

God påske.

Foto @ Bjørn Johan Stenersen