Prototyper

… som leter etter en produsent.

2019 ble en fantastisk år for Studio Føy. Under designmessen, Salone del Mobile i Milano, fikk de nyheten de knapt hadde våget å drømme om: De var tildelt stipend fra Forskningsrådet gjennom ordningen Stud-Ent, hvor de hadde søkt om støtte for å kunne realisere sine ideer og design. Og siste halvdel av 2019 og starten på 2020 ble en stimulerende og kreativ periode. Men – så stoppet verden opp grunnet Koronaviruset, og alle arenaer for presentasjon av deres nye design ble stengt. Det stopper ikke designduoen Guro Sørbø Midtun og Siri Line (Studio Føy). De har et stort engasjement og viser gjerne frem sine prototyper – som leter etter en produsent – på andre arenaer.

Oh, so soft ! Sofaen har et stram og elegant uttrykk på utsiden, kombinert med en deilig og myk innside. Med ´Oh, so soft!´ ønsker vi å gi følelsen av å legge seg ned på mange myke dyner – nesten som å sveve på en sky. Len deg tilbake og nyt følelsen av myke puter som omfavner deg.

 

Oppi – Ved første øyekast fremstår bordet som overdimensjonert og kompakt, men på innsiden finner man et skult rom. Her kan du oppbevare både bøker og magasiner.

 

Strå er en bordlampe inspirert av svaiende strå. Det fargede glasset gir et varmt og stemningsfullt lys i rommet. Med sin høye og slanke silhuett har den et skulpturelt uttrykk. Strå kommer i tre ulike høyder.

 

Hyllen ‘Loop’ har en funksjonell karakter; med en bue som bryter overflaten og skaper bevegelse. Dette gir rom for fleksibel bruk og hyllen er like praktisk så vel i gangen, som i stuen eller på kjøkkenet.

 

‘Crop mirror’ er et smalt og dekorativ speil som passer godt inn på badet, i soverommet eller i gangen. Den har en skjult hylle på baksiden. Speilet er laget i bjørk – både naturlig treverk og beiset sort.

 

Saturn – Som navnet lyder, er skålene inspirert av den nest største planeten i solsystemet. Akkurat som planeten, er skålen omringet av en stor ring. Når man plasserer Saturn på bordet vil den bli stående i en diagonal posisjon, og hvile på ringen. Saturn finnes i to størrelser. Den minste skålen er perfekt til både salt og sukker. Den litt større er fin til snacks eller frukt. Den enkle formen gjør at de skaper et skulpturelt innslag i interiøret.

 

Poppy er en serie speilblanke knagger laget i aluminium, inspirert av blomsten med samme navn. Knaggene har en tredimensjonal form og ser nærmest ut som de “blomstrer” ut av veggen. Blomsterbladene omfavner selve knaggen, som enkelt skrus inn i veggen for å feste den. Poppy er designet i tre ulike størrelser.

 

Se mere på studiofoy.no

Foto@Bjørn Johan Stenersen – Styling: Hege Barnholt – Maling: Jotun Lady