Varig og vakkert …

Fram Oslo er et nytt skandinavisk møbel og interiørmerke med norsk signatur. Med en rekke anerkjente designere på laget, vil Fram Oslo tilby moderne og bærekraftige kvalitetsprodukter, som brukerne vil kunne ha glede av i generasjoner. Selskapet bygger videre på den skandinaviske designarven, og spesielt det som er karakteristisk for Norge og norsk design. Naturen vil gjenspeiles gjennom vakre former, naturlige materialer og god funksjon. Gjennom god design ønsker Fram Oslo å utgjøre en forskjell på flere plan. Fram Oslo jobber for en bærekraftig fremtid, og har derfor valgt og gi 10% av overskuddet til UNICEF for arbeid for verdens barn.
Når vi skulle fotografere design forankret i norsk natur var det også naturlig å benytte vårt eget pusterom på fjellet som location.

Helle Pledd er designet av Andreas Engesvik for Fram Oslo. Helle er en kunstnerisk fortolkning av helleristninger, hvor håndtegnede linjer står i vakker kontrast til pleddets myke og taktile naturfargede norske ull.

Andreas Engesvik jobber innenfor mange områder innen design. Fra møbler, tekstiler og interiørprodukter – til industri design for ulike norske og internasjonale kunder. Engesvik er en av Norges mest anerkjente designere og har hatt en viktig rolle til å bygge Skandinavisk design mot det internasjonale markedet og bidratt til å etablere det gode rykte norske designere har i dag.

Norwegian Forest henter inspirasjon fra skogen og den storslåtte norske naturen. Vera & Kyte har tolket den norsk skogen gjennom vakre mønstre og har i samarbeid med Grinakervev utviklet den nye serien kjøkkenhåndklær og damask duk. Inspirasjon for designet har Vera & Kyte funnet på egne turer i skogen. Kontrasten mellom de delikate furunålene som ligger som et teppe på skogens bunn og den røffe barken på de robuste trestammene, er tolket i unike organiske mønstre.

Vera & Kyte er en norsk designduo med base in Bergen. Vera K. Kleppe og Åshild Kytes design-studio var etablert i 2013 etter utdanning ved Universitetet i Bergen, avdeling for design. Vera & Kytes design kjennetegnes av friske fargenyanser i kontrast til valg av materialer. De ønsker å skape et utfordrende, ungt og friskt utrykk. Deres prisbelønte design har vært utstilt i metropoler som Milano og New York, og de er omtalt av anerkjent designpresse som kommende stjerner.
Foto @Bjørn Johan Stenersen